Seguidament os presentem un gràfic que tracta de l'edat de casament de les dones àrabs, principalment de les dones de Líbia, Tunísia, Algèria i Marroc. Tracta d'un gràfic interactiu que representa el comportament de les edats de casament de les dones àrabs i la mitja del nombre de fills que tenen. La sèrie històrica esta emmarcada en els anys 1950 fins al 2005, on alguns d'aquests països apareixen més tard representats a causa de la manca de dades.
Aquest tema el proposem com a ampliació al publicat anteriorment, anomenat ''Edat de casament''.
Podem trobar el gràfic interactiu a la pagina de GAPMINDER.
A l'hora d'analitzar-lo ens trobem un comportament molt clar i fàcilment perceptible. Veiem que es comença amb una edat de matrimoni molt jove, a prop dels 18 anys i una mitjana de fills per dona bastant alta, d'uns 7 a 8 fills. A mesura que van transcorrent els anys ens trobem que es mantenen el nombre elevat de fills per dona, però augmenta l'edat de casament, seguidament, en una segona fase on augmenta molt constantment l'edat de matrimoni i el nombre de fills cau en picat any rere any, en una ultima fase observem que els nombre de fills deixa de disminuir tan ràpidament però l'edat de casament continua elevant-se. Així que la situació final es dones que es casen cada cop més tard i que durant la seva vida tenen menys nombre de fills.
Per tant podem dir que com que les dones cada cop arriben al matrimoni amb més edat tenen menys fills. Les societats àrabs s'estan desenvolupant, no al ritme que ho van fer les Europees o Americanes, sinó que, més tard. El desenvolupament i el progrés comporta un major coneixement de les mesures anticonceptives, un augment de la supervivència en els parts, així sobreviuen més fills i no n'hi tenen tants.
També influeix el fet de que cada cop la religió àrab te menys força en la societat, com passa amb la societat cristiana, i per tant els costums canvien, cosa que pot influenciar en l'edat de casament d'aquestes dones.
Trobem que hi ha altres casos àrabs que no segueixen aquest patró, com Iran que han disminuït el nombre de fills per dona, però l'edat de matrimoni ha variat molt poc, de 20 a 22 anys.
Podeu trobar el gràfic interactiu en aquí.
No hay comentarios:
Publicar un comentario