Seguidament explicarem el funcionament del generador de gràfics i de mapes que podem trobar a la web de http://www.gapminder.org , fen clic a la pestanya, que trobem a la pagina principal, anomenada GAPMINDER WORLD.
Un cop dintre d’aquesta ens trobem davant d’una sèrie d’eines per al funcionament d’aquest generador. Principalment veiem a la part esquerra, un requadre, on veiem a simple vista el nom en gran de la variable representada, de forma predeterminada la primera variable que surt al entrar es: Wealth & health of nations, que vol dir riquesa & salut de les nacions.
A la part inferior del títol trobem una breu explicació del que representa la variable.
A la part superior d’aquest requadre trobem la opció de reiniciar el programa i recuperar les primeres dades que se’ns mostren. També trobem una espècie de pestanya la qual al clicarla se’ns obra una finestra amb totes les temàtiques de les que podem obtenir un gràfic o un mapa, ordenades per categories.
Veiem que podem fer clic a un desplegable anomenat Share el qual ens proporcionarà el link per poder accedir al mapa a traves d’una direcció URL.
A la part inferior trobem un apartat que es diu : See also, on ens ofereixen unes variables per representar de temàtiques relacionades amb el mapa actualment obert.
Al requadre del gràfic veiem diverses eines. Podem seleccionar si volem veure les dades en forma de gràfic o en forma de mapa, podem enviar el link del gràfic o mapa a una adreça electrònica, podem ficar la opció de pantalla completa per veure les dades en un gran mesura, també podem accedir a unes explicacions per saber com funciona aquest generador.
Al lateral dret d’aquest trobem primer de tot un requadre mes petit on hi ha un mapa mundi on es representen els diferents continents amb diferents colors, els colors coincideixen amb els colors dels continents del gràfic, podem canviar aquest mapa per altres tipus d’indicadors, com barres amb diferents matisos de colors, etc.
A sota hi ha el llistat de tots els països del món els quals podem clicar perquè apareguin representats en el mapa o gràfic.
En el cas del gràfic, al costat de cada eix de coordenades, trobem la possibilitat de canviar la informació que es vol representar o atribuir a cada eix. A demés podem elegir si volem que sigui un gràfic amb escala logarítmica o lineal.
A la part lateral inferior dreta trobem la possibilitat de canviar ka grandària de les variables dels indicadors.
Finalment, a la part inferior hi ha la opció de fer clic a la tecla PLAY per poder veure la progressió de les dades seleccionades al llarg dels anys, en un marc entre el 1970 fins a l’any 2005.
No hay comentarios:
Publicar un comentario