sábado, 29 de enero de 2011

Taxa de natalitat europea..

En el següent comentari parlarem de la taxa de natalitat a Europa a través d’un mapa comparatiu, que podrem trobar a la web d’Indexmundi, en aquest enllaç: http://www.indexmundi.com/map/?t=0&v=25&r=eu&l=es

La variable que representa aquest mapa tracta de el nombre mitjà de naixements durant un any per cada 1000 habitants.


Per tant podem observar, a primera vista, que el país que més ens crida l’atenció es Turquia, el país que es troba entre Europa i Asia, trobem que es la que te la taxa de natalitat més alta dels països representats, te un valor de 18,66 naixements per 1000 habitants en un any. El segon país que trobem que també te un valor alt però no tant com l’esmentat anteriorment es Albània amb un 15,29 o Irlanda amb un 14,23.

Els valors més baixos els trobem a Alemanya  i Itàlia amb valors de 8,18. La part de Rússia que està a Europa, en aquest mapa, ens pot causar confusions ja que el color que la representa ens dona a entendre que es dels valors més baixos, per mirant la taula podem saber de que no consten dades d’aquest territori.

Com s’ha vist en altres comentaris i el que podem veure en aquest mapa, es que les costums Europees de tenir una gran quantitat de fills esta canviant. Cada cop en les societats més desenvolupades la natalitat disminueix en picat, això es pot atribuir com a conseqüència de diferents factors com l’entrada al mercat laboral de la dona, o les innovacions en la medicina fa que sobrevisquin més fills i la gent com que els hi sobreviuen més nens tenen menys necessitat i en tenen menys.

Una altra causa d’aquesta baixa natalitat és l’alta edat del primer casament que trobem a Europa, el casament sempre ha anat associat amb la natalitat, ja que , antigament no estava complerta la unió entre dos conjugues fins que tenien un fill.

Si sumem aquesta baixa natalitat, a la reducció de la mortalitat en l’últim segle, l’alta esperança de vida, trobem que es tendeix a un envelliment de la població, on l’edat mitja de la població Europea és cada cop mes elevada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario