miércoles, 26 de enero de 2011

UNDP...

Aquest tutorial tracta de l’apartat que trobem a la web de UNDP, anomenat ‘’Indicadores Internacionales Sobre Desarrollo Humano’’. En aquest apartat ens ofereixen un generador de mapes i de gràfics, de diferents temàtiques d’interès.

L’enllaç per poder accedir aquest apartat de la web directament  es aquest: http://hdr.undp.org/es/datos/mapa/


Al entrar a aquesta pàgina ens trobem un generador de mapes principalment acompanyat d’un generador de gràfics, anomenat ‘’StatPlanet’’.


Començant a descriure les diferents eines que ens proporciona aquesta aplicació, a dalt de tot 3 finestres:

En la primera començant per l’esquerra trobem les diferents temàtiques per a representar en el mapa o el gràfic, dividides per diferents temes on dintre d’ells trobem diversos indicadors, també aquí podem seleccionar el país o zona continental que volem veure. Ens faciliten la font d’aquests indicadors que es HDRO, hi ha una opció per marcar com a destacat un indicador. Ens diuen la quantitat de dades que conte cada indicador, principalment el nombre d’anys dels quals tenen dades.

En la segona finestra trobem el generador de gràfics, veiem que hi ha diferents eines per utilitzar-lo, d’esquerra a dreta trobem les següents:  l’opció de ficar el gràfic amb pantalla completa, veure un gràfic de barres vertical, un gràfic de barres horitzontal, la opció predeterminada seleccionada que es la de un gràfic amb una sèrie temporal, un gràfic de dispersió, la possibilitat d’ordenar les variables segons el nostre criteri, de menor a major o a la inversa, etc. I finalment trobem el seleccionador de indicador.

A la tercera  finestra només trobem el llistat de països, on seleccionem els que volem que surtin al gràfic anteriorment explicat.

Davall hi ha el mapa interactiu, amb la seva llegenda. Trobem a la part inferior unes quantes eines més referents al mapa. D’esquerra a dreta són les següents: podem seleccionar els elements que volem veure, com els indicadors, les eines, etc,. Seguidament trobem un boto que ens condueix a una pagina on nomes trobem el gràfic amb les diferents dades, ens donen l’opció de guardar el gràfic, el mapa o les dades. Ens donen la possibilitat d’obrir un mapa de símbols proporcionals. Podem personalitzar el mapa i la seva aparença. Ens ofereixen la taula de dades del indicador desitjat. Un seleccionador k si cliquem un país ens dona informació d’ell i de l’indicador seleccionat. Finalment trobem l’opció de ficar el mapa a pantalla completa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario