lunes, 20 de diciembre de 2010

Taxa de creixement mundial..

Os mostrem un mapa mundial on s’observa taxa de creixement de la població que podem consultar a la pàgina de indexmundi.

Tenim que tindre en compte que aquest indicador apareix definit com a canvi en la població del diferents països, influenciat per la natalitat, mortalitat i les migracions. 

Al observar el mapa, trobem que, a simple vista podem diferenciar on es troben localitzats els països que tenen una taxa més alta de creixement i els que la tenen més baixa.



Aquí és on trobem les principals peculiaritats ja que observem que principalment son els països poc desenvolupats els que tenen un creixement més alt, el continent Africà i el sud-oest asiàtic, son les zones on es troben els països amb més creixement, seguides de Amèrica del Sud encara que no d’una forma tan visible. En canvi en els països més desenvolupats com els del continent Europeu o els de Amèrica del Nord tenen un creixement molt més proper a zero que no els subdesenvolupats.

Podem dir que el creixement de la població esta dividit com el desenvolupament de les societats, la part superior de l’equador es la part més desenvolupada però que en canvi tenen un creixement de la població molt fluix, i la part inferior de l’equador, està poc desenvolupada i predominen els països del tercer món i la pobresa, i en canvi son els països que tenen un creixement més alt de la població.

Aquest factor es pot explicar si pensem en els països poc desenvolupats, en els quals, hi ha una alfabetització més baixa i unes tècniques tecnològiques molt inferiors que als països  desenvolupats i no s’utilitzen, ni hi ha tants mètodes anticonceptius com en aquests desenvolupats. A demés en moltes economies familiars subdesenvolupades l’única forma de subsistir és la mà d’obra dels fills i com més fills es tinguin més ingressos i possibilitats de triomfar econòmicament tindran. 

Podeu consultar el mapa original aquí .

No hay comentarios:

Publicar un comentario